Pizza picanta

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 3 Sep 2013 | 5465 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de pizza avem nevoie de:

  • 500-600 gr de faina
  • 2-3 linguri ulei
  • 25 gr de drojdie
  • o lingurita cu zahar
  • o lingurita cu sare sau dupa gust
  • o jumatate de cana cu apa calduta
  • condimente: busuioc, oregano, chili optional

Pentru compozitie avem nevoie de:

  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras galben
  • cateva ciupercute
  • 6 felii de sunca de Praga
  • 8 felii de cascaval Delaco
  • 2-3 linguri cu pasta de rosii
  • cateva felii de salam de vara

Pentru sos avem nevoie de:

  • 3-4 rosii mari
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu chili, sare dupa gust, busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza picanta:

Framantam aluatul, inainte de toate. Cernem faina, adaugam condimentele, sarea si zaharul, iar in mijloc formam o adancitura in care turnam putina apa calduta si punem drojdia. O lasam sa dospeasca 10 minute, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu ajutotul celor 2-3 linguri cu ulei. Daca mai este necesar, mai adaugam cate putina apa, treptat, pentru a evita suplimentarea cantitatii de faina. Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si il lasam intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. (Este un alt mod de a il pregati si cred cel mai bun. Am obtinut un blat fraged, placut, chiar daca aluatul in sine nu a fost prea elastic).

 Pentru sos: punem pasta de rosii la fiert, adaugam rosiile trecute prin razatoare si usturioul taiat fin sau lasat intreg, condimentam dupa gust si lasam sa dea de cateva ori in clocot.

 Ungem tava de copt cu ulei, intindem o hartie de copt si asezam blatul, il ungem cu pasta de rosii si adaugam ingredientele in functie de preferinte.  Introducem apoi tava la cuptor atat cat este necesar. Se serveste cu sos de rosii. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Pentru sosul de rosii, daca doriti un gust mai puternic de usturoi, il puteti adauga pisat usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Panzerotti